Reducere!

Kurkumax Red 200 ml

lei55 lei45

Curcuma (zis și Zerdiceaf, cu numele științific: Curcuma longa) este o plantă din aceeași familie cu ghimbirul. Trăiește mai ales în Asia de Sud – Est și în zone cu climat tropical și subtropical. Planta este utilizată de secole drept condiment, dar și în știința populară a vindecării. În medicina tradițională indiană planta este folosită mai ales pentru efectele sale benefice asupra procesului de digestie, pentru proprietățile de curățare a sângelui și ca mijloc de întinerire. Curcuma este folosită și pentru că scade febra, combate infecțiile, ameliorează sechelele articulațiilor, ajută la buna funcționare a ficatului, reduce senzația de prea-plin în urma consumării de alimente grele – pline de grăsimi, reduce senzația de arsuri la stomac, combate balonarea, reduce colicile și are efect de detoxificare.

Substanțele active ale plantei sunt diverși compuși curcumin-polifenolici și derivatele lor, denumite generic curcuminoizi. Începând cu anii 90 se desfășoară o intensă muncă de cercetare mai ales în domeniul elucidării efectului antiinflamator, de întărire a sistemului imunitar și a acțiunii anticanceroase.

Având o acțiune puternică antioxidantă și antiinflamatoare se utilizează pentru prevenirea mai multor boli și ca adjuvant al tratamentului de bază.

• tratamentul inflamațiilor articulare și a sechelelor reumatice

• probleme cu digestia și cu stomacul

• protecția sistemului cardio – vascular

• protejarea ficatului și a rinichilor

• diabetul zaharat

• tumori

• alte domenii, ca de exemplu: Alzheimer, depresii, dereglări menstruale, etc.

Ghimbirul – Conform tradiției ghimbirul (Zingiber officinale) îmbunătățește memoria. Marinarii chinezi mestecă de milenii ghimbir pentru a scăpa de răul de mare. Ghimbirul nu deranjează sistemul nervos central, nu are efecte secundare, nu produce senzație de oboseală și nici de somnolență. Acțiunea plantei se datorează uleiurilor volatile aflate în rădăcină. Acest ulei volatil are proprietatea de a diminua iritabilitatea mucoaselor.

• Împotriva senzației de vomă și a deranjamentelor ce apar la călătorii lungi.

• Pentru îmbunătățirea digestiei, antispastic și carminativ.

• Pentru îmbunătățirea poftei de mâncare

• Pentru întărirea sistemului imunitar

• Ca antiinflamator

Piperul negru – Piperul negru (Piper nigrum) nu este doar un condiment deosebit de îndrăgit, el fiind de asemenea și o plantă medicinală deosebit de utilă.

• Îmbunătățește circulația sanguină. Prin aceasta mărește gradul de alimentare cu oxigen a țesuturilor și a organelor

• Reduce inflamațiile la nivelul încheieturilor

• Ajută funcționarea sistemului digestiv, normalizează activitatea peristaltică compromisă

• Reduce spasmele la nivelul intestinelor, elimină arsurile stomacale și reduce senzația de vomă.

• Reduce și chiar elimină diareea produsă pe bază nervoasă

• Acționează pozitiv asupra funcționării rinichilor

• Prezența piperului negru favorizează absorbția substanțelor nutritive

• Mărește pofta de mâncare

Curcuma acționează pozitiv mai ales datorită unor polifenoli pe care îi conține, ca de exemplu curcumina și derivatele sale, curcuminoizii.

În fructele roșii se găsesc polifenoli, în primul rând flavonoizi, care întregesc în mod avantajos acțiunea Curcumei, ca de exemplu:

• Efectul antioxidant

• Întărirea sistemului imunitar

• Protecția sistemului cardio – vascular

• Efectul antiinflamator

• Efectul anticanceros

• Protecția ficatului

• Efectul antiviral și antibacterian

Principii active în doza zilnică de 100 ml
Energie 160KJ (38 kcal)
Proteine 0,8 g
Carbohidrați 7,6 g
Zahăr 4,3 g
Grăsimi 0,4 g
Grăsimi saturate 0,0 g
Sodiu <0,01 g

Păstrarea: între 10-20°C, după deschidere doar în frigider. A se consuma cu recipient special (lingură curată). Produsul nu conține conservanți astfel încât după contactul cu gura în sticlă poate să înceapă un proces de fermentație. A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.

Doza zilincă recomandată: conținutul sticlei se consumă în 5 (cinci) zile de la data deschiderii. Agitați înainte de consumare.

Acesta este un supliment alimentar!

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.