fbpx

Strugurii rosii – prietenii inimii!

“Bun ii vinu’ ghiurghiuliu/ Cules toamna pe tarziu…” spune un binecunoscut cantec romanesc. Noi va asiguram insa ca strugurii rosii constituie mai mult decat sursa pentru cele mai aromate vinuri din lume, caci fructele insele sunt un remediu minune impotriva atacurilor de cord, potrivit unui nou studiu.


Si in timp ce un pahar de vin este renumit ca fiind parte esentiala a unui regim alimentar sanatos – in stil mediteranean, se pare ca bucatile ramase din struguri dupa „facerea” mustului (da, da – chiar cele pe care le aruncam), ar putea fi chiar cu mult mai sanatoase.


C
ercetatorii au realizat un cocktail extras din partile cele mai bogate in fibre ale strugurelui rosu, cum ar fi pielea si semintele. Testele efectuate pe voluntari umani au descoperit ca extractul este extrem de bogat atat in fibre, cai si in antioxidanti – elemente valoroase care reduc riscul de boli cardiovasculare cel mai mare criminal din lume. In plus, specialistii au confirmat ca studiul a demonstrat reducerea tensiunii arteriale cu pana la 5 procente şi a colesterolului cu pana la 14 procente.

Este adevarat ca cea mai importanta afectiune impotriva careia strugurii rosii lupta cu succes este cea coronariana, insa aceste fructe daruite cu generozitate de natura sunt importanti aliati si in ceea ce priveste cancerul. Asta pentru ca in componenta lor, strugurii rosii se pot lauda cu un nivel ridicat de acid cafeic, o substanta foarte puternica in lupta impotriva cancerului. Si mai mult! Bioflavonoidele, alte nutriente de baza continute de strugurii rosii faciliteaza absorbtia de vitamina C in corpurile noastre, care ajuta la mentinerea tesutului conjunctiv sanatos in corpurile noastre. Bioflavoniodele functioneaza astfel ca si antioxidanti, protejand vitamina C de oxidare si prevenind ruptura in interiorul capilarelor. Ca sa metaforizam, bioflavonoidele par a fi sabia din mana celulelor corpului nostru in demersul impotriva celulelor canceroase ajutand la nimicirea celulelor inamice.

Alte studii efectuate au relevat faptul ca strugurii ofera organismului uman un important aport de antivirusi – in cazul anumitor bacterii, datorita concentratiei de tanina pe care o contin, „ingredient” ce este absorbit in tractul intestinal unde se regasesc cei mai multi microbi.

Strugurii rosii sunt buni prieteni cu memoria noastra, caci pierderile de memorie cauzate de boala Alzheimer, pot fi rezolvate multumita extractului de seminte provenite de la strugurii rosii.

Cu toate ca probabil nu v-ati fi asteptat, exista si contraindicatii de consum al acestor fructe si ne referim acum la persoanele care sufera de ulcer stomacal, diabet si obezitate. De asemenea, evitati sa va bucurati de dulceata unica a strugurilor rosii in combinatie cu produse precum lapte, peste, apa minerala sau pepeni deoarece poate cauza serioase probleme stomacale.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close