Plantele medicinale

Indiferent daca dorim sa credem ca medicamentele pentru raceala, antibioticele sau alte alte diverse pastile constituie cei mai buni combatanti ai anumitor boli … exista intotdeauna o alternativa naturala, infinit mai generoasa cu trupul nostru. Haideti sa privim un pic in gradina verde a naturii si sa alegem cea mai buna varianta pentru problema noastra de sanatate.

Avem probleme cu digestia? Sa incercam uleiul volatil din busuioc. Ne-am fript la un deget? Punem un cartof crud. Ne-am julit la picior? Punem un pic de ciumafaie pe rana. Ca sa nu mai vorbim de proprietatile musetelului – cea mai veche si renumita planta medicinala.

Din pacate, in acest moment, pentru un microb minuscul ne indreptam automat privirea catre un camion de antibiotice – care nu fac decat sa produca un dezastru mai mare in propriul nostru corp. Terapia poate fi doar aparenta caci antibioticele au la randul lor o serie de efecte secundare, care pot genera alte infectii sau diverse carente in organism, poate dublu mai periculoase. Cu alte cuvinte: “Ai scapat de dracu, si-ai dat peste tata-su” – o vorba din batrani, pe cat de dura pe atat de adevarata in acest context.

Putini dintre noi accepta intr-adevar sa fie partasi la “secretele” naturii – care ne sunt de fapt foarte la indemana si extrem de accesibile din toate punctele de vedere. Ar trebui insa sa devenim progresiv constienti ca plantele medicinale – materializate in infuzii, ceaiuri sau chiar pastile naturiste reprezinta de fapt singura noastra speranta pentru o minte sanatoasa in corp sanatos. O sansa unica la o viata plina de armonie din punct de vedere fizic, dar si spiritual, o oportunitate careia nu avem motive sa ii intoarcem spatele…