fbpx

Coacazele negre – implicate in campania contra alcoolului!

Am mai vorbit in articolele trecute despre inestimabila valoare a fructelor negre. Coacazele negre, despre acre vom vorbi acum, poseda, la randul lor, vitamina C din belsug, reprezentand prin urmare un real antioxidant pentru organismul nostru.

Spre deosebire de suratele ei mai aratoase, coacaza este considerat un fruct cu aspect fad, prea comun, care nu se remarca printr-un fizic deosebit. Ei, dar decat “frumos, dar degeaba”, mai bine… coacaza. Pentru ca vrem sa asiguram ca acesta este singurul fruct de padure care contine ulei volatil intr-o proportie destul de mare, un ulei cu miros mai putin placut, dar cu efecte cu totul deosebite. Prin urmare, coacazele negre revitalizeaza rapid organismul, ajuta la reechilibrarea metabolismului, normalizeaza activitatea nervoasa, maresc acuitatea vizuala, elimina anemia, favorizeaza procesele de crestere si refacere, maresc imunitatea naturala a organismului.

Reumatismul cronic degenerativ este o alta afectiune in care coacazele pot interveni cu succes. Pentru ameliorarea vizibila se recomanda cura cu suc de coacaze (500 – 750 ml pe zi) sau, in afara sezonului, un pahar de macerat dimineata si doua cani de ceai fierbinte (obtinut din fructe si frunze) spre seara.

Si daca unora dintre noi ne cam place sa degustam si.. sa degustam si … sa mai degstam o data un pic de alcool de orice fel, iata ca un preparat miraculos cu coacaze ne poate ajuta sa depasim stresul si supararile de zi cu zi fara a deveni alcoolici. Astfel, celor care au cazut in patima bauturii le recomandam cu caldura sa ia doua linguri de coacaze negre uscate si o lingurita de seminte de patrunjel, sa le fiarba la foc domol in trei sferturi de litru de apa, un sfert de ora, dupa care se lasa sa se raceasca. Se bea tot acest preparat o data, pe stomacul gol; cura dureaza 6 luni. Este adevarat ca pot aparea reactii puternice de voma, diaree, insa acesta este un semn cat se poate de pozitiv (stim, e paradoxal) al dezintoxicarii organismului. Dependenta dispare relativ repede si apare chiar o anumita intoleranta la alcool. Evident in timpul acestei diete va trebui sa ne tinem departe de orice tip de bere, vin sau palinca… oricat de imbietoare ni s-ar parea.

Si daca la finalul acestei cure ne simtim suficient de bine ca totusi sa mai savuram din cand in cand cate o gura de… ceva, va recomandam un paharel de vin de coacaze negre – renumit pentru efectul de tonifiere a organismului, dar si pentru dulceata sa aparte.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close